De kleuterkoffer

Deze koffer is bedoeld om met zeer jonge kinderen, tussen 3 en 6 jaar, op een eenvoudige, speelse manier rond kinderrechten te werken.

De kleuterkoffer bestaat uit 9 kleurrijke boxen: 1 algemene box en 8 boxen rond telkens 1 specifiek thema: voeding, wonen, werken, lichaam, jij en ik, school, spel en familie. De algemene box bevat informatie over kinderrechten in het algemeen.
De boxen zijn gevuld met prentenboeken, educatieve spelen zoals memory, lotto, kleurplaten, verkleedkledij,… Er is telkens een duidelijke handleiding voorzien.

PRAKTISCH:

De kleuterkoffer kan gratis ontleend worden bij tZitemzo voor een week: in principe van woensdagnamiddag (12-16u) tot woensdagvoormiddag (10-12u).
Er dient een cash waarborg betaald te worden van 125€ voor de kleuterkoffer.

Men kan per keer max. 4 boxen ontlenen: de algemene box + 3 themaboxen naar keuze. De boxen worden best op voorhand gereserveerd en met de auto opgehaald.

Meer informatie en reserveringen via info@tzitemzo.be.

De handleidingen van de verschillende kleuterboxen zijn nu ook online beschikbaar!
Deze handleidingen laten toe om ook zonder de fysieke boxen aan de slag te gaan. Veel materiaal is immers ook beschikbaar in de kleuterklas, te vinden op internet of te ontlenen bij de bib.

De vernieuwde handleidingen, gericht op thema’s ‘Jij en Ik,’ ‘Voeding,’ ‘Verkeer,’ ‘Wonen,’ ‘Familie,’ ‘Lichaam,’ ‘School,’ ‘Spel,’ en ‘Kinderrechten in het algemeen’, brengen een wereld van interessante activiteiten en leerervaringen naar de klas.

Elke handleiding biedt een waaier aan boeiende activiteiten die de nieuwsgierigheid van de kleuters zal prikkelen. De kant-en-klare handleidingen combineren educatie met spel. De methodieken zijn eenvoudig aan te passen aan de behoeften van de klas en gemakkelijk te integreren in een lesplanning.

De digitale handleidingen:

Meer publicaties