Themabox Kleuters Kinderrechten Algemeen

Deze themabox is onderdeel van de kleuterkoffer die bedoeld is om met zeer jonge kinderen, tussen 3 en 6 jaar, op een eenvoudige, speelse manier rond kinderrechten te werken.

De kleuterkoffer bestaat uit 9 kleurrijke boxen: 1 algemene box en 8 boxen rond telkens 1 specifiek thema: voeding, wonen, werken, lichaam, jij en ik, school, spel en familie. De algemene box bevat informatie over kinderrechten in het algemeen.

De kleuterkoffer kan fysiek ontleend worden, maar de handleidingen van de verschillende kleuterboxen zijn nu ook online beschikbaar!
Deze digitale handleidingen laten toe om ook zonder de fysieke boxen aan de slag te gaan. Veel materiaal is immers ook beschikbaar in de kleuterklas, te vinden op internet of te ontlenen bij de bib.

Rechten is hetgeen je mag doen en mag hebben. Je hoeft er niet eerst iets anders voor te doen. Rechten heb je gewoon. Je wordt er mee geboren.
Iedereen tot 18 jaar heeft Kinderrechten. Kinderrechten zijn de speciale rechten van het kind. Niemand kan kinderen hun rechten voor altijd wegnemen.
De afspraak om kinderrechten te beschermen staat op papier. Een afspraak op papier heet een wet. Een wet afgesproken tussen verschillende landen is een verdrag.
Alle kinderrechten vind je in het ‘Kinderrechtenverdrag’

Handleiding ‘’Algemeen’
Webschema ‘Algemeen’

Meer publicaties