METHODIEKENBUNDEL: RECHTEN & MINDERJARIGEN.

Bundel voor jeugdwerkers om op interactieve manier kennis te maken met kinder- en jongerenrechten.

METHODIEKEN OM AAN DE SLAG TE GAAN MET JEUGDWERKERS, VRIJWILLIGERS EN KADERLEDEN VAN JEUGDBEWEGINGEN EN VERENIGINGEN OVER KINDER- EN JONGERENRECHTEN

Animatoren, monitoren, speelpleinwerkers, leiders en leidsters, … komen wekelijks in contact met kinderen en jongeren. Vaak zijn ze in hun eerste jaren als jeugdwerkers zelf nog minderjarig.

Kinderen- en jongerenrechten zijn zaken waar iedereen, meestal onbewust, dagdagelijks mee in aanraking komt en ze zijn een belangrijk gegeven in onze samenleving. De methodieken in deze map helpen jou om de vrijwilligers van jouw jeugdvereniging te sensibiliseren, en hun kennis en vaardigheden te versterken. Zo leren ze wat nu precies in het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind staat, worden de meest voorkomende vragen binnen het jeugdwerk beantwoord en wordt verteld waar je terecht kan als je zelf een vraag niet zou kunnen beantwoorden.

Tag ons!
Als jullie aan de slag gaan met de bundel, kunnen jullie altijd foto’s nemen en ze op Facebook of Instagram posten met #tzitemzo en ons taggen @tzitemzo! Vergeet hierbij natuurlijk niet de toestemming te vragen aan de participanten.

Voor wie?
Werk je voor de koepelorganisatie van je jeugdbeweging- of vereniging? Organiseer je vormingen, cursussen of workshops? Ben je een jeugdconsulent, (hoofd-)animator, (hoofd-)leid(st)er, speelpleinwerker of monitor? Dan is deze bundel speciaal voor jou!

Je kan deze bundel gratis downloaden.

Uitgave: 2024

Meer publicaties