Over ons

Bij tZitemzo kan men terecht voor informatie, advies en bijstand m.b.t. kinderrechten in het algemeen en m.b.t. het Belgische Jeugdrecht in het bijzonder.

Er is al veel informatie te vinden op onze site onder de verschillende thema’s. Maar men kan ons natuurlijk ook een mail sturen, of met ons chatten of bellen tijdens onze openingsuren: dinsdag 17u-19u; woensdag 10-17u en donderdag 17u-19u.
Langskomen bij tZitemzo kan steeds op woensdag tussen 14u en 17u, of op afspraak.

Professionelen die vragen hebben over de rechtspositie van minderjarigen n.a.v. een concrete casus kunnen contact opnemen met onze juriste Nele Desmet via jurist@tZitemzo.be of 09/234.19.72.
(Let op omdat zij regelmatig vorming geeft, is ze gemakkelijkst per mail te bereiken.)

Contact

Contact

check icon

Bedankt voor uw bericht

tZitemzo komt op voor de rechten van kinderen en jongeren.

Al meer dan 30 jaar ijvert tZitemzo (vroeger de Kinderrechtswinkel) voor de bescherming en toepassing van kinderrechten in België.

Bij alles wat tZitemzo doet, staan de rechten van kinderen dan ook centraal. Maar zowel kinderen en jongeren, als volwassenen uit de omgeving van kinderen en diensten en organisaties kunnen bij ons terecht voor informatie.

Hoe doen we dat

Door concrete vragen te beantwoorden over de rechten van kinderen en jongeren, bv. of op school, als patiënt, in de jeugdhulp, bij de politie of rechter, of wanneer hun ouders uit elkaar gaan,...

Door informatie over kinderrechten en het Belgische jeugdrecht te verspreiden via onze vele publicaties, of door vorming te geven aan groepen zoals klassen en teams.

Door kinderen en jongeren te ondersteunen bij de uitoefening van hun rechten, bv. bij het schrijven van een brief naar de rechter of bij een moeilijk gesprek met de schooldirectie, politie,...

Door onze krachten te bundelen en samen te werken met partners zoals de Kinderrechtencoalitie, het Kinderrechtencommissariaat, scholen en universiteiten, jeugdadvocaten,...

Wie is wie?

over ons icon

Karin Maes

Coördinator 09 234 19 72 tzitemzo@tzitemzo.be
over ons icon

Nele Desmet

Juridische helpdesk voor professionelen 09 234 19 72 jurist@tzitemzo.be
over ons icon

Elise Blondeel

Eerstelijnswerking ruime publiek 09 233 65 65 info@tzitemzo.be