6 mei. Onthulling Kinderrechtenmuur in Gent

6 mei '22

Na Eeklo, heeft nu ook de stad Gent haar eigen Kinderrechtenmuur. Deze werd deze voormiddag voorgesteld in aanwezigheid van o.a. streetartist Jermiah Persyn, alias Jamz/Jamezon, de Gentse schepen Elke Decruynaere en heel wat sympathisanten.


tZitemzo (vroeger Kinderrechtswinkel) wil jongeren maar ook het ruime publiek informeren over kinder-en jongerenrechten.

Samen met enkele partners (De Verstelling en Wijkcentrum De Kring uit Eeklo) en diverse jongeren werd in volle coronatijd gestart met het project Jong? Rechten heb je! Na een inhoudelijke introductie gingen de jongeren aan de slag rond de door hen gekozen rechten. Ze werkten met fotografie, raamschilderingen, affiches, muziek en stopmotion film. Het hele proces werd gefilmd en zal zijn weg vinden naar sociale media, scholen, jeugdbewegingen, jongerenorganisaties, enz.

Ook streetartist Jeremiah Persyn, alias Jamz/Jamezon werd betrokken. Hij bracht met zijn muurschilderingen kinderrechten ondertussen in het stadsbeeld in Eeklo en in Gent. Hopelijk volgen nu nog andere gemeenten!

Dit project werd mogelijk gemaakt met financiële steun van de provincie Oost-Vlaanderen en met de steun van de Stad Gent.

De Gentse Kinderrechtenmuur vind je in de Sint-Martensstraat.

Karin Maes, de coördinator van tZitemzo, stelt het project voor.
Elke Decruynaere, Gentse schepen, benadrukt de steun van de Stad bij de implementatie en uitvoering van Kinderrechten
Streetartist Jeremiah Persyn, alias Jamz/Jamezon, stelt zijn muurschildering voor
Logo tzitemzo

Meer nieuws

Filmpje Recht op identiteit en nationaliteit

Samen met enkele partners (De Verstelling en Wijkcentrum De Kring uit Eeklo) en diverse jongeren werd in volle coronatijd gestart met het project Jong? Rechten heb je! Na een inhoudelijke introductie gingen de jongeren aan de slag rond de door hen gekozen rechten. Ze werkten met fotografie, raamschilderingen, affiches, muziek en stopmotion film. Dit project […]

6 mei '22

Onze nieuwe kinderrechtenmobiel kan bijna de baan op!

Mede dankzij jullie giften kunnen we binnenkort met onze nieuwe Kinderrechtenmobiel toeren. Hij moet nog alleen passend bestickerd en ingericht worden en hij is klaar. Omdat minderjarigen niet altijd tot bij tZitemzo kunnen komen, gaan wij met onze kinderrechtenmobiel op pad om hen te ontmoeten waar zij wonen, spelen, school lopen, bijeenkomen,… We kunnen niet […]

16 april '22

tZitemzo website in een nieuw jasje

Ontdekte je onze nieuwe website al? Afgelopen maanden hebben we hier achter de schermen hard aan gewerkt samen met Eskidoos. Deze week zijn we nog volop bezig met de laatste foutjes weg te werken. Maar vanaf nu kan je ons wel al vlot en snel je vragen sturen via ‘chat met ons’.

25 april '22

Jong? Rechten heb je!

tZitemzo (vroeger Kinderrechtswinkel) wil jongeren maar ook het ruime publiek informeren over kinder- en jongerenrechten. Samen met enkele partners (De Verstelling en Wijkcentrum De Kring uit Eeklo) en diverse jongeren werd gestart met het project Jong? Rechten heb je! Na een inhoudelijke introductie gingen de jongeren aan de slag met als resultaat raamtekeningen, affiches, foto’s, filmpjes,… Om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken […]

2 mei '22